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Dicono di noi

 

"La Barolo girl"

No Laura. L'Almanacco de La Terra Trema n.00, 3 Gennaio 2016

www.laterratrema.org/2016/01/la-barolo-girl/ 



 

               

"Si chiude il Vinitaly dei record.

Ecco le 10 bottiglie migliori"

Cuomo Andrea. Il Giornale, 14 Aprile 2016

-Barolo Arborina Docg 2012-

"L'azienda lavora all'Annunziata di la Morra, che si candida ed essere la località con la maggior concentrazione di vignaioli al mondo: 300 abitanti e 30 produttori. Il feeling con la natura è intenso, in v igna solo concime organuico e niente diserbanti. E poi c'è un entusiasmo contagioso. Il risultato è questo magnifico barolo, di cuyi l'azienda fa 12000 bottiglie, dal colore avvincente, dalnaso raffinato e austero, dalla bocca possente eppure morbido. E un rapporto qualità prezzo encomiabile. 30 euro."

   

 

 

 

"What does wine mean to you?"  

 

Interview Winemaker's voice. Vert de Vin magazine, winter 2017/2018

"To say what wine is for me is not so simple ... it would be easier to ask the  opposite and say, paraphrasing the great Italian poet Montale, what it’s not  and what I don't want it to be.
At first, wine I would like it not to be a standardization of tastes, I would like it  not to be a perfect results of chemical engineering and denuding technique, I’m  not looking to the certitude, I don’t want the wine to be a coffin of the grapes.
Wine is an expression of love, is life, is joy. For me technical perfection is not the priority but when I drink a wine I would like to savor the life that lives in us. Wine is an energy that emphasizes our feelings.
The wine that is made with the heart carries in itself a story every year having a different character in each vintage that is an expression of the weather, the soil, the  climate, the fruits and the craftsmanship.
Wine is a surprise and a passion.
I am lucky to be born in a famous area where the Nebbiolo grape yields excellent results simply by accompanying it and for us to carry on this tradition is a beautiful opportunity that makes us proud. But we know that it is "just" a passage ... wine is mainly made from grapes and from the land and the wine like a children will carries on our history in the future."

 

"La Langa e un Barolo che viene dal cuore"

Simonetta Lorigliola. Seminario Permanente Luigi Veronelli, 12 Gennaio 2017

 

http://www.seminarioveronelli.com/la-langa-e-un-barolo-che-vien-dal-cuore/

 

 

Guida Oro - I vini di Veronelli

Barolo Arborina Docg 2013    93 punti

Barolo Arborina Docg 2012    92 punti

Barolo Arborina Docg 2011    93 punti

Barolo Arborina Docg 2010    93 punti

Barolo Arborina Docg 2009    92 punti

Barolo Arborina Docg 2008    92 punti

Barolo Arborina Docg 2007    92 punti

Barolo La Foia Docg 2013    92 punti

Barolo La Foia Docg 2012    90 punti

Barolo La Foia Docg2011     91 punti

Barolo La Foia Docg 2010    91 punti

Barolo La Foia Docg 2009    90 punti

Barolo La Foia Docg 2008    90 punti

Barolo La Foia Docg 2007    92 punti

 

 

 

Curto Marco 2013 La Foia (Barolo) 94 Points

Kerin O’Keefe. Wine Enthusiast, 10 Gennaio 2017

 https://www.winemag.com/buying-guide/curto-marco-2013-la-foia-barolo/

 


 

 

 


 


 

 

"Nebbiolo Prima: ecco il top di Barolo, Barbaresco e Roero"

Valeriani Maurizio. Il Mattino, 21 Giugno 2016

http://www.albeisa.it/filemanager/rassegnastampaitalia16/21062016IlMattino.pdf

"Progetto Vino Umano"

Patrizia e Oscar di Vinomediatica, 3 agosto 2015 

https://www.youtube.com/watch?v=iz6KOCiFSa8

"Barolo - the sensational 2008s"

Walter Speller. Jancis Robinson, 7 Giugno 2012

 

Marco Curto, Arborina 2008 Barolo 16 Drink 2014-2024
La Morra. Cask sample. Deep ruby with orange-tinged rim. Savoury, minerally and backward. Richly fruity with good balance and a good dose of grainy tannin. Quite ripe, but has some way to go. (WS)

http://www.jancisrobinson.com/tasting_notes/tn20120531104/sid/81471.html

 

Marco Curto, La Foia 2008 Barolo 16 Drink 2014-2020
La Morra. Cask sample. Concentrated ruby with orange tinges. Fruit cake, cherry and what looks like oak and with a good dose of that Nebbiolo tannin. Very well made. Mid term, it seems. (WS)

http://www.jancisrobinson.com/tasting_notes/tn2012053189/sid/81471.html


 

   

"Vino at the chateau: fine wines in the foothills of Piedmont.

In safe hands with the God of Barolo"

CPH POST online, 3 febbraio 2015

http://cphpost.dk/news14/inout/vino-at-the-chateau-fine-wines-in-the-foothills-of-piedmont.html

   

"Eric Guido likes Barolo Arborina 2007: 91 Points"

Eric Guido. Cellartracker online, 3 Febbraio 2013

http://www.cellartracker.com/note.asp?iWine=1298154&iNote=3345624

 

    

"IL VINO DELLA SERA"
BAROLO Arborina 2013 di Marco Curto e Nadia - La Morra (Cuneo)

Paolo Massobrio. Il Golosario, 22 giugno 2018.

E’ proprio di Viola e liquirizia questo Barolo che nasce sul solco dell’esperienza di Elio Altare. E posso dire che Nadia ha superato il maestro perché ho ritrovato quell’eleganza perfetta che si può attendere da un barolo di La Morra. In bocca e’ tannico flessuoso dentro un equilibrio pregevole e di stoffa. Finisce con finale amarognolo. Bel Barolo! Mi ha entusiasmato.

 

 

"Focus on Italian Wineries"

Interview. Vert de Vin, summer 2018